Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.
>
SointuSavo

SointuSavoSointuSavo

Kevään 2018 lauluillat

su 14.1. yhteislaulut, Suokadun palvelukeskus klo 15-17

su 11.2. yhteislaulut, Suokadun palvelukeskus klo 15-17

su 11.3. yhteislaulut, Suokadun palvelukeskus klo 15-17

su 8.4. yhteislaulut, Suokadun palvelukeskus klo 15-17

su 6.5. yhteislaulut, Suokadun palvelukeskus klo 15-17

su 10.6. yhteislaulut, Suokadun palvelukeskus klo 15-17

SointuSavo

Maailmassa on kautta aikojen laulettu yhdessä. Milloin heimojuhlissa, milloin puuvillapelloilla, milloin kirkoissa, milloin iltanuotioilla. Niin on laulettu Savossakin.

SointuSavon toimintaperiaatteisiin kuuluu edistää yhteislauluperinnettä ja kehittää savolaista laulukulttuuria, sekä järjestää jäsenilleen harrastusvaihtoehto, joka ei ole rahasta kiinni. Laululaivaa lukuun ottamatta kaikki SointuSavon omat laulutapahtumat ovat maksuttomia. Seura rahoittaa toimintansa arpojen myynnillä, yhteistyökumppaneiden mainoksin sekä kaupungin antamilla vuosittaisilla pienillä avustuksilla. SointuSavo on myös tilattavissa laulattamaan yleisöä muihinkin tapahtumiin.


Lehdistötiedote SointuSavon 15-vuotiaasta taipaleesta keväältä 2016

15-vuotias SointuSavo ry tuo laulamisen iloa ja virkistävää yhdessäoloa kaikenikäisille!

Yhteislaulattaminen sai alkunsa vuonna 1995 kun kaksi laulunlyömää, Mauri (Meick) Sepponen ja Pertti (Yks´) Lyytinen, saivat ajatuksen yleisön laulattamisesta kaupungissamme. Alkuun yhteislaulutapahtumia oli pari kertaa kesässä, mutta yleisön innostuneisuuden myötä toimintaa haluttiin vakiinnuttaa. Vuonna 2001 toiminnan vetäjäksi perustettiin yhdistys, jonka nimeksi tuli SointuSavo ry.

Lauluseura SointuSavo ry:n sääntöjen mukaan seuran tarkoituksena on vaalia savolaisen laulun perinnettä, kehittää sitä ja edesauttaa uusien laulujen tekemistä. Käytännössä toiminta on vakiintunut kerran kuukaudessa pidettäviksi 2-tuntisiksi laulutapahtumiksi, jotka pidetään talvi- ja syyskaudella sisätiloissa ja kesällä satamatorilla. Perinteeksi on myös muodostunut toukokuussa järjestettävä 3,5 -tuntinen Hyvän Olon Iltapäivä, HOI -tapahtuma, joka pidetään Kuopion kaupungintalon juhlasalissa. SointuSavo ry:n toimintaan on kuulunut myös lasten laulutapahtumat, ja niihin aiotaan panostaa yhä enemmän tulevaisuudessa. Lisäksi SointuSavo on ollut mukana useissa yhteistapahtumissa torilla ja satamassa.

Laulutapahtumiin osallistuneiden määrä on kasvanut jatkuvasti. Viimeisellä toimintakaudella laskettiin sisätapahtumien kävijämääräksi n. 1000 laulajaa. Ulkotapahtumissa on myös ollut runsas osanotto.

Yhteislaulun poljennosta huolehtivat kevyen musiikin taitajat maailmanennätyshanuristi Anssi K. Laitinen ja muusikko Mauri (Meick) Sepponen. SointuSavo ry rahoittaa toimintansa arpojen myynnillä, yhteistyökumppaneiden mainoksin sekä saaduin yleisavustuksin ja jäsenmaksuin. Kaikkiin SointuSavon omiin laulutapahtumiin on vapaa pääsy.

Vuodesta 2004 alkaen on lauluja laulettu SointuSavon itse kokoamasta ja painattamasta 300 laulun lauluvihkosta. Juhlavuotta juhlistetaan kaupungintalolla 21.5.2016 klo 12:30 alkavassa HOI-tapahtumassa, jossa julkaistaan uusi n. 400 laulua sisältävä lauluvihko.

YHTEYSTIEDOT:

SointuSavo ry

Puheenjohtaja Anita Jämsén, 040 737 5573

Varapuheenjohtaja Rainer Jungman, 050 536 6185

Sähköposti: sointusavo (at) gmail.com

SointuSavon tukijat
SointuSavon tukijat 2018SointuSavon tukijat 2018